schoolreis zeilen

Actieve watersportdagen op het Veerse Meer in Zeeland

Op haar prachtige locatie direct aan het Veerse Meer in Zeeland, biedt Sailcollege Zeilschool & Bootverhuur diverse watersportactiviteiten aan. De ideale bestemming voor een actieve schoolreis, zeilkamp, watersportdag of klassenuitje.

Programma

Voor leerlingen vanaf 8 jaar bieden wij een afwisselend dagprogramma, waaronder natuurlijk kennis maken met de zeilsport. In overleg organiseren wij een op maat gemaakt halve dag, dag, of meerdaags programma voor groepen van 8 tot 60 leerlingen. De groep wordt gesplitst in groepjes van maximaal 20 leerlingen, welke steeds wisselen naar een andere activiteit.

scholen zeillessen

Zeilen in een Polyvalk

Klaar om te wenden? Ré! Onder begeleiding van onze ervaren instructeurs maken de leerlingen kennis met de zeilsport. Door zelf actief mee te doen worden de beginselen van het zeilen aangeleerd. Voor nog meer actie een afsluitende wedstijd onder de deelnemende boten om het geleerde in praktijk te brengen.

Prijs vanaf € 12,50 per 2 uur.

Met de sloep naar het historische plaatsje Veere

Met een ouder of leraar aan boord, varen de leerlingen zelf het Veerse Meer over. Er zijn meerdere eilandjes voor een korte wandeling, balspel, of picknick. Het stadje Veere is vlakbij en eenvoudig om de boot aan te meren. Om alle mooie plekjes van Veere te kunnen bewonderen, geven wij een puzzeltocht en informatie mee om het historische plaatsje te kunnen bezichtigen.

Prijs vanaf € 5 per per 2 uur.

Kanoën en waterfietsen

Waterpret ! Onder toezicht van een ouder, leraar of 1 van onze instructeurs, kunnen de leerlingen naar hartenlust kanoën en waterfietsen en bij warm weer zwemmen. Afhankelijk van de wind kan er naar een nabij gelegen eiland gevaren worden. Terug op locatie kunnen de leerlingen even bijkomen van alle inspanning, een spel op de kant doen of de knopen en regels leren die bij de watersport horen.

Prijs vanaf € 2,75 per 2 uur.

Eten, drinken en verblijf

Sailcollege is gelegen op het terrein van een camping en bungalowpark. Er zijn hier diverse mogelijkheden tot verblijf. In de nabije omgeving zijn er meerdere andere campings en groepsaccomodaties, wij helpen u graag een juist verblijf te vinden. Een picknick meebrengen, boodschappen doen bij de naastgelegen supermarkt of een op groepen afgestemd menu bij het aanwezige restaurant behoren tot de mogelijkheden.

Kleding

Op het water kan het koud zijn, daarom raden wij aan zelf voor voldoende warme kleding en regenkleding te zorgen. Daarnaast ook zwemkleding en schoenen die nat mogen worden voor tijdens het kanoën. Wij zorgen voor zwemvesten en eventueel wetsuits.

Interesse

Is uw interesse gewekt? Wilt u deze ervaringen samen met uw leerlingen beleven? Wij nodigen u van harte uit op onze locatie voor een voorproefje. Aan de hand van uw wensen, maken wij graag een op maat gemaakt voorstel.

  of  +31(6) 543954168